Στη συγκέντρωση που οργανώνει στο άγαλμα του Βενιζέλου και στη συνέχεια σε πορεία καλεί τους εργαζόμενους της Θεσσαλονίκης στις 10 π.μ. την ημέρα της Πρωτομαγιάς, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ).
To ΠΑΜΕ καλεί σε «ταξικό εορτασμό της Πρωτομαγιάς» - όπως ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης - και πραγματοποιεί πικετοφορίες, στις 7.30 μ.μ. σε δήμους της Θεσσαλονίκης (Εύοσμο, Νεάπολη, Αμπελόκηπους, Καλαμαριά).
Στις 9 Μαΐου προγραμματίζεται συγκέντρωση για τον εορτασμό της επετείου του Μάη του ΄36, στις 10 π.μ. στο άγαλμα του Βενιζέλου. Θα ακολουθήσει πορεία και κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Εργάτη.
«Οι εργαζόμενοι πρέπει να γιορτάσουν με ταξική ενότητα την Πρωτομαγιά, δίπλα στο ΠΑΜΕ και μακριά από όσους τους έφεραν στη σημερινή δεινή θέση, την ΕΕ, τις εθνικές κυβερνήσεις και τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που υλοποιούν ή ανέχονται την πολιτική της λιτότητας και του ψαλιδίσματος των εργασιακών τους δικαιωμάτων», δήλωσε ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Θεσσαλονίκης.
Στη συνέντευξη Τύπου παρέστησαν, επίσης, η βουλευτής του ΚΚΕ και πρόεδρος των Εμποροϋπαλλήλων, Σοφία Καλαντίδου, οι πρόεδροι των συνεργαζομένων με το ΠΑΜΕ σωματείων, ο πρόεδρος του σωματείου Οικοδόμων Βασίλης Ρέβας, των εργαζομένων στο καζίνο Μαρία Παρλάκογλου και των εργαζομένων στον κλάδο των Εμφιαλωμένων Ποτών, Μιχάλης Μπαρτζής.